Gradimo medsebojne odnose

Medsebojni odnosi so bistveni del našega življenja. Predstavljajo lahko tako varovalni dejavnik pred stresom in drugimi življenjskimi izzivi, kot tudi dejavnik tveganja za nastanek težav in stisk. Predvsem so to partnerski odnosi, čeprav podobno velja tudi za odnose med prijatelji.

V ciklu delavnic, ki bodo potekale vsak torek, med 20. 2. in 27. 3., se bomo pogovarjali o različnih aspektih odnosov. O predstavah o ljubezni, normah v odnosu, spolnih vlogah, nasilju in komunikaciji.
Vsaka delavnica je zaključena vsebinska enota zase, čeprav se vse tako ali drugače navezujejo. Glavni cilj delavnic je bolje spoznati samega sebe in s tem prispevati h gradnji zadovoljujočih medsebojnih odnosov.

Delavnice so namenjene predvsem mladim, starim med 18 in 29 let.

Vidimo se ob 18:00 uri v predavalnici 1.
27. 2. Predstave o ljubezni
6. 3. Strategije ravnanja s konflikti
20. 3. Prepoznavanje (spolnih) norm v odnosih
27. 3. Nasilje v odnosih
2. 4. Dobra komunikacija
10. 4. Zaključna delavnica

Delavnice bo vodila mag. prof. soc. ped. Maja Hercog, predsednica Društva Nevidno lepilo, doktorska študentka, ki se v svoji doktorski disertaciji ukvarja z ljubeznijo in partnerskimi odnosi med mladostniki/cami.

Sodelovanje je brezplačno, potrebne pa so predhodne prijave na e-mail: nevidno.lepilo@gmail.com, saj je število mest omejeno.

Projekt sofinancirata ŠOU v Ljubljani in Društveno stičišče – STIKS.

Postanite prostovoljec ali prostovoljka

Pri delovanju Društva Nevidno lepilo in njegovih programov so prostovoljci in prostovoljke nepogrešljiv košček v mozaiku. Če te zanima delo z mladimi, izvajanje delavnic in projektov ali organizacijsko delo skrbi za društvo nas kontaktiraj: nevidno.lepilo@gmail.com in postani del naše ekipe.

Gradimo medsebojne odnose

Medsebojni odnosi so bistveni del našega življenja. Predstavljajo lahko tako varovalni dejavnik pred stresom in drugimi življenjskimi izzivi, kot tudi dejavnik tveganja za nastanek težav in stisk. Predvsem so to partnerski odnosi, čeprav podobno velja tudi za odnose med prijatelji.

V ciklu delavnic, ki bodo potekale vsak torek, med 21.11. in 12.12., se bomo pogovarjali o različnih aspektih odnosov. O predstavah o ljubezni, normah v odnosu, spolnih vlogah, nasilju in komunikaciji.
Vsaka delavnica je zaključena vsebinaska enota zase, čeprav se vse tako ali drugače navezujejo. Glavni cilj delavnic je bolje spoznati samega sebe in s tem prispevati h gradnji zadovoljujočih medsebojnih odnosov.

Delavnice so namenjene predvsem mladim, starim med 18 in 29 let.

Vidimo se ob 18:00 uri v predavalnici 1.
21.11. Predstave o ljubezni
28.11. Strategije ravnanja s konflikti
5.12. Nasilje v odnosih (izjemoma ob 19:15)
12.12. Norme v odnosih

Sodelovanje je brezplačno, potrebne pa so predhodne prijave na e-mail: nevidno.lepilo@gmail.com, saj je število mest omejeno.

Projekt sofinancirata ŠOU v Ljbljani in Društveno stičišče – STIKS.

Tržnica prostovoljnih del

V sredo, 25. 10. 2017, se bo na Univerzi v Ljubljani Pedagoški fakulteti odvijala Tržnica prostovoljnih del. Na tržnici se bo predstavilo tudi Društvo Nevidno lepilo. Našo stojnico lahko obiščete med 10:00 in 14:00 v avli fakultete.

Vse, ki bi vas zanimalo prostovoljno ali študentsko delo na našem društvu (vodenje delavnic, soustvarjanje društva), nas lahko kontaktirate na e-mail: nevidno.lepilo@gmail.com.

Vidim, slišim in okušam svet

Mladi vabljeni na kuharsko delavnico, kateri bo sledil potopis. Na kuharski delavnici bomo skupaj skuhali jed značilno za državo, ki jo bomo kasneje spoznavali skozi potopis. Države, ki jih bomo spoznali so Tajska, Nepal in Iran.

Delavnica je namenjena mladim, starim med 12 in 18 let.

Na potopisu bomo spoznavali kulturo, navade in običaje predstavljene države. Pogovarjali se bomo o različnosti in podobnosti med kulturami, razpravljali o pomenu strpnosti in o tem, da smo na koncu vsi samo državljani in državljanke sveta 🙂

Vabljeni! Vidimo se ob sredah ob 14:00 uri v ČMC Črnuče.
Delavnico izvaja Društvo Nevidno lepilo v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji.

Kako nas najdeš? ČMC Črnuče se nahaja v kletnih prostorih Kulturnega doma Črnuče, pripelješ se z avtobusom št. 6 😉

Prva točka pomoči žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola

Društvo Nevidno lepilo je del mreže prvih točk pomoči žrtvam nasilja in nasilja zaradi spola. Mrežo prvih točk pomoči sestavljajo različne organizacije in ustanove in so namenjene nudenju brezplačne, laične psihosocialne pomoči žrtvam nasilja.

Več o projektu FIRST si lahko preberete na njihovi spletni strani FIRST. Tukaj boste našli veliko informacij in različnega gradiva na temo nasilja v družini in nasilja zaradi spola.

Z vašimi vprašanji, dilemami, težavami ali po pogovor, se lahko obrnete tudi na Društvo Nevidno lepilo, na e-mail: nevidno.lepilo@gmail.com. Vsekakor vam bomo odgovorili.

Ustvarjamo gledališče

Ustvarjamo gledališče je projekt, namenjen mladim do 18 let, ki ga izvaja Društvo Nevidno lepilo skupaj z Zavodom Mladi zmaji. Projekt je namenjen vsem mladim, ki bi se želeli preizkusiti v vlogi igralca, režiserke, scenarista, koreografinje, itn. Na projektu bomo v 11 srečanjih, skupaj pripravili gledališko igro. Sestavili bomo besedilo, ustvarili sceno in kostume, upravljali s tehniko, vse, kar spada h gledališču in se pri tem družili in zabavali.

Srečanja bodo potekala med 26.4. in 31.5.2017 v prostorih ČMC Zalog (Zaloška 220, Ljubljana), med 17:00 in 19:00 uro, ob ponedeljkih in sredah. Sodelovanje je povsem brezplačno, potrebno pa se je predhodno prijaviti na e-mail ustvarjamo.gledaliscegmail.com.

Srečanja bosta vodili študentki, Mateja – študentka likovne pedagogike in Maja – študentka socialne pedagogike. Obe z veliko izkušnjami pri delu z mladimi, ustvarijalni in polni energije.

Vabljeni vsi otroci in mladostniki, ki radi rišejo, ustvarjajo, pišejo ali se preprosto družijo in iščejo možnost aktivnega preživljanja prostega časa 🙂

Vljudno vabljeni v našo družbo!

Spletna pogovorna skupina za starše

Spoštovani starši mladostnikov…
Društvo Nevidno lepilo sodeluje v projektu TROP – TNT (taktike raziskovanja in obvladovanja prihodnosti – tveganje na tehtnici), v sodelovanju s Fakulteto za socialno delo in Mestno občino Ljubljana. Projekt, ki se je v tem sklopu začel izvajati šele letošnje leto, je namenjen celostni obravnavi mladostnikov in otrok, ter njihovih staršev. Naš namen je tako mladostnike, kot starše opolnomočiti s strategijami obvladovanja različnih življenjskih tveganj s pomočjo analize tveganj. Življenjska tveganja se nanašajo na zlorabo alkohola in drog, različnih odvisnosti (od odnosov, adrenalina, hrane), do povsem življenjskih dogodkov, ki lahko predstavljajo tveganje za prihodnost, npr. izbira primerne srednje šole oz. poklica. Več o projektu.

Prijave sprejemamo do 22. 3. 2017, vendar se bo tudi po tem datumu še mogoče priključiti oblikovani skupini.
Sodelovanje je povsem anonimno in brezplačno.

Kako se priključim skupini?

Če bi se želeli udeležiti pogovornih skupin v živo, ki jih bo vodil Klemen Ličen, ga kontaktirajte na e-mail naslov: klemen.licen@gmail.com.

Predavanje: Travma, posledice in okrevanje

Zgodnje otroštvo, prvih nekaj let nas zaznamuje za 20, 30, 50 let… lahko za vse življenje. Sporočila, ki jih prejemamo na različne načine kot mali otroci še brez izdelanega razumskega dela možganov, ki se šele oblikuje, nam govorijo kdo smo mi in kakšen je svet okoli nas. Ta sporočila vzamemo za trdno, neomajno resnico in se počutimo, delujemo in živimo v skladu s tem. Ta sporočila, ki postanejo naša notranja prepričanja, so lahko povsem neresnična in nam povzročajo hude težave na vseh področjih življenja, še posebej v odnosih z najbližnjimi.

Na predavanju bomo pogledali, kaj je oblikovalo nas, kakšne so posledice in kako stopiti na pot pozitivne spremembe lastnega življenja. Skratka pogledali bomo, kako travmatični dogodki vplivajo na nas in kako okrevati.

Vidimo se v sredo, 2.3.2016 ob 17.00 na Pedagoški fakulteti v predavalnici 048 ( Kardeljeva ploščad 16, Lj). Predavanje je brezplačno. Vabljen/a!

Predavatelj, Klemen Ličen