Gradimo medsebojne odnose

Medsebojni odnosi so bistveni del našega življenja. Predstavljajo lahko tako varovalni dejavnik pred stresom in drugimi življenjskimi izzivi, kot tudi dejavnik tveganja za nastanek težav in stisk. Predvsem so to partnerski odnosi, čeprav podobno velja tudi za odnose med prijatelji.

V ciklu delavnic, ki bodo potekale vsak torek, med 20. 2. in 27. 3., se bomo pogovarjali o različnih aspektih odnosov. O predstavah o ljubezni, normah v odnosu, spolnih vlogah, nasilju in komunikaciji.
Vsaka delavnica je zaključena vsebinska enota zase, čeprav se vse tako ali drugače navezujejo. Glavni cilj delavnic je bolje spoznati samega sebe in s tem prispevati h gradnji zadovoljujočih medsebojnih odnosov.

Delavnice so namenjene predvsem mladim, starim med 18 in 29 let.

Vidimo se ob 18:00 uri v predavalnici 1.
27. 2. Predstave o ljubezni
6. 3. Strategije ravnanja s konflikti
20. 3. Prepoznavanje (spolnih) norm v odnosih
27. 3. Nasilje v odnosih
2. 4. Dobra komunikacija
10. 4. Zaključna delavnica

Delavnice bo vodila mag. prof. soc. ped. Maja Hercog, predsednica Društva Nevidno lepilo, doktorska študentka, ki se v svoji doktorski disertaciji ukvarja z ljubeznijo in partnerskimi odnosi med mladostniki/cami.

Sodelovanje je brezplačno, potrebne pa so predhodne prijave na e-mail: nevidno.lepilo@gmail.com, saj je število mest omejeno.

Projekt sofinancirata ŠOU v Ljubljani in Društveno stičišče – STIKS.